30 mei 2018

Moord of the flies....

Een paar jaar geleden alweer vertoefde ik met veel plezier in Australië. Ik reisde daar vooral op eigen houtje rond en sommige stukjes deed ik in een groepje. Nu ben ik niet echt een groepsmens, maar dat terzijde.

Ergens in die periode bezocht ik met een groepje de Grampions, daar bleven we ook slapen en geloof me als ik zeg dat het in de middle of nowhere was.
Omdat met zijn achten in een klein blokhutje niet zo mijn ding was, was ik al erg vroeg wakker en besloot ik om een rondje te gaan wandelen door het bos.

En daar in dat bos, gebeurde voor mij iets heel bijzonders.... Voor het eerst in mijn leven, had ik zoveel rust in mijn hoofd, dat ik de vliegen kon horen zoemen. En ok ik geef toe, er zijn nogal veel vliegen in Australië, maar toch, voor mij was dit een prachtig en nieuw geluid, waar ik stiekem best een beetje emotioneel van werd... en dat was dan weer niet zo’n goed idee, want vliegen komen op vochtige plaatsen af (mond, neus, ogen enz)

Goed...fijne herinneringen dus aan het gezoem van vliegen. Nu terug naar de dagelijkse realiteit.
Het zal niemand ontgaan zijn dat het al een aantal dagen flink warm is in ons kikkerlandje.
En ik weet niet of het aan die warmte ligt, maar ik bemerk een enorme groei in insecten om me heen en met name vliegen....

Ik liep daarstraks mijn keuken in en was stomverbaasd. Ik waande me even terug in dat bos in Australië.... ik hoorde namelijk niks anders dan gezoem van van die vieze glimmende strontvliegen.... Ze zitten overal! En als ik er door het horgordijn 10 naar buiten jaag, en me omdraai, dan zitten er zo weer 20 nieuwen!!!

Ik snap er niks van! Waar komen die beesten vandaan? Hoe komen ze binnen (ik heb horgordijnen)? Kunnen ze zich op mysterieuze wijze met een snelheid sneller dan het licht voortplanten???
Ik heb geen idee! Maar ik word er knetter gek van! Ik schaam me ervoor, ik vind het vies en ik heb geen idee wat ik er aan/tegen kan doen?

Dat gezoem van vliegen in het bos was prachtig...
Daar hoorden ze thuis, maar in mijn huis?? Nee, daar vind ik niks moois aan en ik kan wel janken!
Het verandert me in een paranoïde moordenaar, die gewapend met een vliegenmepper allerlei badminton oefeningen staat uit te voeren en het ene na het andere lijkje aan m’n verzameling toevoeg.
Maar het helpt niks, want zij zijn met veel meer!

Dus als iemand een gouden tip heeft TEGEN vliegen, zo’n grootmoeders middeltje, dan hoor ik het meer dan graag!!!




Foto: mijn eigen kerkhof

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Babbel je mee?