24 december 2022

Stille nacht, heilige nacht….. maar niet hier….

Oh oh oh… het is weer gezellig buiten. 

Twee schattige puber meiden staken net wat vuurwerk af hier op het veld. En niet echt heel schattig vuurwerk, want eerlijk is eerlijk, ik dacht serieus dat er weer een auto in de fik stond waarvan de benzinetank ontplofte….
En dus rende ik m’n balkon op.

Een meneer aan de overkant was daar blijkbaar ook van geschrokken want hij kwam naar buiten en schreeuwde naar de meiden: ’waarom moet dat hier?’. 

De dames hadden hun mondje wel bij zich en reageerden ’op z’n pubers’ en de meneer liep alweer terug naar binnen, de meiden bewogen alweer verder…. 
Geen probleem zou je kunnen denken… 

Maar daar kwam (dronken) papa aan gesneld/gewaggeld… wat die kanker kneus wel niet dacht, zomaar zijn dochter aanspreken. Wat nou ze mogen hier geen vuurwerk gooien, ik zal het dadelijk eens bij jou binnen gooien. Je moet je kankersmoel houden kanker kneus…. Enz. 

Meneer gaf aan dat hij ze alleen gevraagd had waarom dat hier moest….(en dat was ook zo) En dus stormde papa lief, de paar trapjes op en greep de beste man met nogal wat bedreigingen vast… 

Dochter lief stond te gillen dat pap hem los moest laten en moest stoppen. Maar papa was veel te ver heen om haar ook maar te horen…. En dus werd de dochter de volwassene in dit verhaal, rende als een volleerd atleet naar huis en haalde mama erbij… 

Mama stormde op papa af, trok hem weg, riep ‘sorry sorry’ tegen de meneer, ondertussen haar man/vriend al duwend en slaand richting huis bewegend…. En toch riep papa nog even ‘ik maak je dood kanker kneus’ voordat hij door mama lief letterlijk het huis werd ingetrapt….. 

Ik hoop ergens dat meneer aangifte wegens bedreiging doet, maar dat zal wel weer niet het geval zijn…. 

Een slechte kerstfilm is er niks bij…..
Herrie Christmas…. 

‘Gelukkig’ zijn veel kinderen hier in de wijk verstandiger en wijzer dan hun ouders, maar het zou niet zo moeten zijn.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Babbel je mee?